Hella Turbo Actuator

Laten repareren?

Hella Turbo Actuator

De Turbo Actuator van Hella wordt toegepast op Garrett turbo’s. Deze Garrett turbo’s worden gebruikt door zo’n beetje alle grote Europese automerken. Bij defecten aan de turbo actuator heeft de auto geen of minder vermogen tot zijn beschikking.

Mogelijke defecten en foutcodes Turbo Actuator

De technici in de werkplaats kunnen de klachten waarnemen tijdens een proefrit. Met de diagnosetester kunnen de opgeslagen foutcodes uitgelezen worden. De actuator van Hella heeft de volgende veel voorkomende klachten: Het voertuig heeft geen vermogen meer en de turbo valt gedeeltelijk of volledig uit.
Door trillingen ontstaan er losse verbindingen op de printplaat. Verder kan het voorkomen dat de VTG schoepen vast gaan zitten. Hierdoor treedt er verregaande slijtage op aan de tandwielen en tandheugel in het mechanische deel van de turboactuator.

Informatie voor de monteur

Bij het uitbouwen van de turbo actuator moet altijd de gangbaarheid van de VTG verstelling worden gecontroleerd. Werkt deze stroef dan dient dit eerst verholpen te worden voordat de gereviseerde turbo actuator weer gemonteerd wordt.
Bij het inbouwen van de gereviseerde turbo actuator moet deze volgens fabrieksvoorschriften ingeleerd worden. Tevens moet de gangbaarheid van de VTG verstelling worden gecontroleerd.

Hella Turbo Actuator (Garrett Turbo) laten repareren?
door ECU STUURAPPARATEN?

Vul het
reparatie formulier in

Doos vullen met
opvul materiaal

De doos
verzekerd versturen

Betaal de factuur die
per email is ontvangen

Reparatie gereed
verzonden op uw adres

Wil je een Hella Turbo Actuator (Garrett Turbo) laten repareren? Via onze website kun je snel en makkelijk elektronische onderdelen laten reviseren/repareren.
Wil je een product laten reviseren dat niet te vinden is op de website? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Contact formulier

Car Assist

Handelstraat 20-A
6851 EH Huissen

Openingstijden

Ma: 9.00 -18.00
Di:   9.00 -18.00
Wo: 9.00 -18.00
Do:  9.00 -18.00
Vrij: 9.00 -18.00
Zat:  Gesloten
Zon: Gesloten