Mercedes contactslot reparatie

Wij zijn specialist in het repareren van uw Mercedes contactslot of stuurslot. ECU Stuurapparaten kan alle elektronische sloten vervangen, reviseren of voorzien van een reparatie. Het Drive Authorization System (DAS) in combinatie met de Electronic Ignition Switch (EIS) is uniek voor Mercedes auto’s en een defect erin zorgt dat u niet meer kunt rijden.

Mercedes contactsloten repareren

De Mercedes constactsloten en stuursloten maken elektronisch contact met uw sleutel op het moment dat u wilt rijden. Wanneer deze kapot zijn heeft u een reparatie nodig anders is het onmogelijk om met de auto te rijden.

Uw sleutel maakt elektronisch contact met het besturingssysteem van de auto. Het Electronic Ignition System kan alleen gestart worden als uw sleutel de juiste data overdraagt aan het Drive Authorization System.

Wat is een contactslot?

Een contactslot is een type slot dat vaak voorkomt bij auto’s. Door middel van een elektronisch signaal maakt uw sleutel contact met het beveiligingssysteem van de auto en kan deze starten. Het is bedoeld om te voorkomen dat zomaar iedereen uw auto kan starten. Bij oude modellen kun je namelijk met puur de bedrading de auto starten, hier komt geen sleutel aan te pas. Bovendien bestaan er tegenwoordig transpondersleutels. Zij hebben ieder een unieke code die nodig is om specifiek en alleen voor uw auto te kunnen werken. Zo heeft u dus precies uw sleutel nodig om uw auto te kunnen besturen. Wanneer er een storing is in het signaal of de elektronica is stuk, kunt u niet meer rijden omdat de auto niet start. Wij kunnen de reparatie voor u uitvoeren evenals de elektrische stuursloten opheffen (Electronic Steering Lock / ELS).

Wat als het Mercedes contactslot niet reageert?

Als er problemen ontstaan in de EIS of de smart key, heeft u een probleem. Andere modules werken dan namelijk vaak ook niet meer naar behoren. Wanneer er een probleem ontstaat in de Electronic Ignition Switch kan het dus zo zijn dat uw Mercedes contactslot niet meer reageert. De ECU van de auto en alle systemen die daarmee te maken hebben zijn belangrijke onderdelen die je altijd tiptop in orde wilt hebben.
Hieronder een aantal veel voorkomende problemen met de EIS:

  • De sleutel kan worden gedraaid in het contactslot, maar de auto start niet
  • De sleutel kan helemaal niet worden gedraaid in contactslot
  • Het Electronic Steering Lock (ESL) gaat niet van het slot af bij het invoeren van de sleutel in het contactslot
  • U krijgt de sleutel niet uit het contactslot
  • De centrale vergrendeling werkt niet
  • De auto start niet als gevolg van data beschadiging in sleutel of contactslot

Vul het
reparatie formulier in

Doos vullen met
opvul materiaal

De doos
verzekerd versturen

Betaal de factuur die
per email is ontvangen

Reparatie gereed
verzonden op uw adres

Voor welke typen Mercedes kan ik een reparatie laten uitvoeren?

Sommige Mercedes auto’s zijn gevoeliger voor fouten in de elektronica dan anderen. Gelukkig zijn wij gespecialiseerd in het uitvoeren van reparaties voor alle Mercedes modellen. Zo komt een defect contactslot of stuurslot regelmatig voor bij de C-klasse W204. Hier geven we u een overzicht van typen die sneller een reparatie nodig hebben dan anderen.

C-klasse W202, W203 & W204
E-klasse W210 & W211
V-klasse W639
CLK W208 & W209
CLS W219
Sprinter W906
ML W164

Uw Mercedes contactslot & stuurslot laten reviseren/repareren door ECU Stuurapparaten?

Wil je een defecte Mercedes contactslot & stuurslot laten reviseren? Via onze website kun je snel en makkelijk elektronische onderdelen laten reviseren/repararen.
Wil je een product laten reviseren dat niet te vinden is op de website? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Contact formulier

Car Assist

Handelstraat 20-A
6851 EH Huissen

Openingstijden

Ma: 9.00 -18.00
Di:   9.00 -18.00
Wo: 9.00 -18.00
Do:  9.00 -18.00
Vrij: 9.00 -18.00
Zat:  Gesloten
Zon: Gesloten