ABS pomp revisie

Een brandend ABS-lampje betekent dat je systeem gerepareerd moet worden. Bij ECU Stuurapparaten doen wij gelijk een hele ABS pomp revisie, omdat veel andere onderdelen ook slijten. Wij sporen de oorzaak van het probleem met het Anti Blokkeer Systeem op en voeren gelijk de reparatie uit.

De ABS pomp van je auto reviseren

De ABS pomp zorgt ervoor dat je remmen niet blokkeren tijdens het remmen. Via een pomp remt het Anti Blokkeer Systeem je auto veilig af. Bij ECU Stuurapparaten laat je een expert de ABS pomp van je auto reviseren. Wij werken met veel verschillende automerken en modellen, terwijl we de laagste prijs bieden in de kosten van een revisie. Wij maken gebruik van professionele en moderne apparatuur om je remmen goed af te stellen. De ABS pomp regelt in het geheel dat de auto niet begint te slippen tijdens een noodstop. Bij een ABS pomp revisie kijken we niet alleen naar wat er stuk is, maar doen we ook een controle op de andere kwetsbare onderdelen.

Wat doet een ABS pomp?

Een ABS pomp zorgt ervoor dat een auto tijdens een noodstop bestuurbaar blijft. Wanneer je een noodstop maakt, regelt het ABS het remmen elektronisch. Tijdens de noodstop houden sensoren in de wielen in de gaten of er een wiel dreigt te blokkeren. Wanneer dit gebeurt, kan het wiel stil komen te staan. Dit zorgt ervoor dat je auto tijdens het remmen ineens een andere kant op gaat.

Een ABS pomp zorgt ervoor dat je automatisch pompend remt en bestaat uit verschillende onderdelen. Dit zijn sensoren, kleppen, een pomp en een regelunit. De sensoren houden in de gaten of je wielen in blokkade kunnen schieten. Het is levensgevaarlijk wanneer je remmen niet goed functioneren. Laat daarom altijd je ABS pomp op tijd reviseren.

Het ABS voorkomt dit door kort de remkracht op het ene wiel te verminderen, hierdoor kan deze weer grip krijgen en is er geen kans op een blokkering. Wanneer de grip er weer is, bouwt het systeem de remdruk weer op. Dit gebeurt wel 10 tot 15 keer per seconde. Hierdoor zorgt de ABS pomp ervoor dat je op een wat meer pompende manier remt. Met een revisie zorg je ervoor dat alles weer goed werkt en je veilig kunt remmen. Ook lossen we problemen met geblokkeerde remmen op.

Het kan zo zijn dat er iets mis is met je ABS pomp waardoor deze niet goed meer werkt. Als dit het geval is, kun je beter met je auto naar een garage gaan, in plaats van het zelf proberen op te lossen. Bij ECU Stuurapparaten kunnen we je perfect van dienst zijn met het reviseren van je ABS pomp.

Volledig testen van je ABS

Bij ECU Stuurapparaten beschikken we over een testomgeving waarin we de gehele werking van je auto kunnen simuleren. Zo kunnen we de ABS van je auto tot in de puntjes testen en goed inrichten voordat wet het teruggeven. We kunnen hiermee precies zien wat de prestaties zijn en waar eventuele defecten zich voordoen.

Vul het
reparatie formulier in

Doos vullen met
opvul materiaal

De doos
verzekerd versturen

Betaal de factuur die
per email is ontvangen

Reparatie gereed
verzonden op uw adres

Een ABS pomp reviseren voordat er problemen ontstaan

Het kan voorkomen dat je problemen ervaart met je ABS pomp en dat je deze moet reviseren. Gelukkig heeft je auto dit vaak eerder door en hoef je er niet te laat achter te komen. Zo gaat er een lampje branden in je dashboard wanneer er iets aan de hand is met de ABS pomp. Gaat deze branden, rijdt dan niet verder. 

De sensoren kunnen makkelijk vuil worden. Wanneer dit het geval is, kunnen de sensoren de rotatiesnelheid van het wiel niet meer meten. De kosten van een ABS pomp revisie kunnen behoorlijk oplopen dus het is verstandig om dit te voorkomen.

Een andere oorzaak van een probleem met de ABS pomp kan kortsluiting zijn, waarbij de bedrading wordt doorgebrand. Maar ook het losraken van bedrading kan een rol spelen in het krijgen van een foutmelding van de het ABS systeem. Verder kan het zo zijn dat er vocht bij is gekomen. Zo kan het systeem niet goed meer functioneren.

Tijdens het maken van een noodstop kun je door deze ABS pomp een trilling voelen in de rem. Dit komt door het systeem. Wanneer je dit voelt moet je absoluut niet loslaten, want dan remt de auto helemaal niet meer. Een ABS pomp is een belangrijk onderdeel van je auto. Is deze dus kapot, dan is het belangrijk dat je deze op de korte termijn laat maken. Voor een ABS pomp revisie kun je bij ECU Stuurapparaten terecht!

De kosten van een ABS pomp revisie

De kosten voor een ABS pomp revisie lopen sterk uiteen en liggen aan het soort auto dat je hebt. Vaak begint dit bij rond de €200 en kan de prijs oplopen tot rond de €450.

Het grootste probleem ligt bij de sensoren. Het kan zo zijn dat deze enkel schoon moeten worden gemaakt, maar ook kan het zo zijn dat deze echt kapot zijn. Door blootstelling aan bijvoorbeeld hitte, vocht en vuil kunnen sensoren kapot gaan. Met een ABS pomp reparatie als gevolg. Dit kan veel geld kosten. Het kan ook aan de ECU liggen die soms de ABS aanstuurt. Je kijkt op onze pagina Wat is een ECU om hier meer over te weten.

Het kan voorkomen dat alleen de sensoren gerepareerd moeten worden. Daarnaast kan het ook zo zijn dat de gehele ABS pomp gereviseerd moet worden.

Om de ABS pomp prijs zeker te weten kun je het beste contact opnemen met ons. Bij ECU Stuurapparaten staan we altijd voor je klaar met de beste service en de laagste prijs!

Contact formulier

Car Assist

Handelstraat 20-A
6851 EH Huissen

Openingstijden

Ma: 9.00 -18.00
Di:   9.00 -18.00
Wo: 9.00 -18.00
Do:  9.00 -18.00
Vrij: 9.00 -18.00
Zat:  Gesloten
Zon: Gesloten