ECU klonen

Een ECU klonen doe je nadat je ECU oververhit is geraakt of waterschade heeft gekregen. Het is goedkoper om te klonen dan om een nieuwe te bestellen. Wat wij voor je doen is de data uit de bestaande ECU kopiëren en programmeren op een gebruikt motormanagementsysteem. Hierdoor blijven de codering en de instellingen intact en kun je gelijk verder.

De ECU van je auto klonen

Bij het klonen van de ECU van je auto wordt er een kopie gemaakt van je huidige motormanagementsysteem. Zo zetten we alle data over naar een gebruikte ECU. Dit kan ook als de ECU kapot is. Hierdoor bewaar je alle instellingen en gegevens die jij gewend bent, maar heb je geen last meer van problemen met het motormanagement. Het duurt niet lang om een module te vervangen, omdat het programmeren van een nieuwe ECU dezelfde dag nog kan.

Uiteraard zijn de kosten van ECU cloning een stuk lager dan om bij de dealer een nieuwe ECU te halen.

Bij ECU Stuurapparaten snappen we dat het vervelend is om een heel nieuwe ECU aan te moeten schaffen. Doordat je motormanagementsysteem alle storingen en problemen opslaat worden de systemen hier ook op ingesteld. Gelukkig kunnen we de inhoud van het kapotte ECU klonen naar de nieuwe. Op die manier zorgen we ervoor dat alle informatie behouden wordt.

Vul het
reparatie formulier in

Doos vullen met
opvul materiaal

De doos
verzekerd versturen

Betaal de factuur die
per email is ontvangen

Reparatie gereed
verzonden op uw adres

Hoe werkt ECU klonen?

Door het klonen van de ECU voorkom je dat je een nieuw systeem moet programmeren. Het kost nu eenmaal tijd om het opnieuw te programmeren en als je deze stap kunt overslaan zal je dit merken in de prijs. De kosten van een ECU klonen liggen dan ook lager dan een complete vervanging.

Bij ECU cloning gebruiken we het huidige exemplaar, wanneer deze nog intact is. Dit kan wanneer een ECU kapot is gegaan door het aansluiten op de verkeerde systemen of bijvoorbeeld waterschade. Zo zorgen wij dat deze gereset wordt, waarbij we wel de data bewaren. Vervolgens gaan we aan de slag met het herprogrammeren van de ECU. Ook kan het zo zijn dat je een volledig nieuwe Engine Control Unit krijgt. Hierbij kun je gebruikmaken van een gebruikt exemplaar en bespaar je kosten op het klonen van de ECU. De data van de oude unit programmeren we op de nieuwe ECU.

Bij ECU Stuurapparaten zorgen we ervoor dat jouw motormanagementsysteem zo snel mogelijk weer bij je terugkomt. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Contact formulier

Car Assist

Handelstraat 20-A
6851 EH Huissen

Openingstijden

Ma: 9.00 -18.00
Di:   9.00 -18.00
Wo: 9.00 -18.00
Do:  9.00 -18.00
Vrij: 9.00 -18.00
Zat:  Gesloten
Zon: Gesloten