ECU klonen

Klonen van de ECU van uw auto

De ECU van uw auto klonen

Steeds vaker wordt gekozen om de ECU te klonen. Dit wordt ook wel motormanagement genoemd. Dit is een management waarin veel verschillende systemen samenkomen. Het ECU zorgt ervoor dat de verschillende systemen in je auto als het ware kunnen communiceren. Hierdoor is er maar één systeem nodig om veel verschillende dingen in de auto te regelen. Zo regelt het de deurvergrendeling, maar stuurt ook het verbrandingsproces aan. 

Het kan gebeuren dat een ECU kapot gaat. Dit is natuurlijk zonde, want een nieuw exemplaar kost ten eerste veel geld en heeft ten tweede alle gegevens van je auto opgeslagen. Bij ECU Stuurapparaten snappen we dat het vervelend is om een heel nieuwe ECU aan te moeten schaffen. Doordat je motormanagementsysteem alle storingen en problemen opslaat worden de systemen hier ook op ingesteld. Gelukkig kunnen we de inhoud van het kapotte ECU klonen naar de nieuwe. Op die manier zorgen we ervoor dat alle informatie behouden wordt.

Vul het
reparatie formulier in

Doos vullen met
opvul materiaal

De doos
verzekerd versturen

Betaal de factuur die
per email is ontvangen

Reparatie gereed
verzonden op uw adres

Hoe werkt ECU klonen?

Door het klonen van de ECU voorkom je dat je een nieuw systeem moet programmeren. Bij ECU Stuurapparaten zorgen we ervoor dat je kapotte systeem bij ons terechtkomt.

Bij het klonen hiervan gebruiken we het huidige exemplaar, wanneer deze nog intact is. Dit kan wanneer een ECU kapot is gegaan door het aansluiten op de verkeerde systemen of bijvoorbeeld waterschade. Zo zorgen wij dat deze gereset wordt, waarbij we wel de data bewaren. Vervolgens gaan we aan de slag met het herprogrammeren van de ECU. Ook kan het zo zijn dat je een volledig nieuw Engine Control Unit krijgt. Hierbij kun je gebruikmaken van een gebruikt exemplaar en bespaar je kosten voor ver klonen van de ECU. Bij een nieuwe ECU klonen we deze door de data van de oude unit te programmeren op de nieuwe ECU.

Bij ECU Stuurapparaten zorgen we ervoor dat jouw motormanagement systeem zo snel mogelijk weer bij je terugkomt. Zo kun jij snel weer op pad met je auto zonder je ergens zorgen over te hoeven maken.

Contact formulier

Car Assist

Handelstraat 20-A
6851 EH Huissen

Openingstijden

Ma: 9.00 -18.00
Di:   9.00 -18.00
Wo: 9.00 -18.00
Do:  9.00 -18.00
Vrij: 9.00 -18.00
Zat:  Gesloten
Zon: Gesloten