ECU reparatie

Repareren van de ECU van uw auto

ECU repareren

Een ECU reparatie kan nodig zijn wanneer deze niet goed meer werkt. ECU staat voor Engine Control Unit en is het motormanagement systeem dat veel verschillende andere systemen in je auto beheert. Dit gaat van het koel houden van je motor tot het op slot doen van de deur. Wanneer er defecten in dit systeem zitten kan het nadelige gevolgen hebben voor je auto.

Het is belangrijk dat je ECU goed werkt en alle systemen kan regelen. Wanneer je ECU niet goed werkt kan dit gevolgen hebben voor de verbinding die het moet maken met het voertuig tot het compleet uitschakelen van de auto. Dit is natuurlijk super gevaarlijk wanneer je aan het rijden bent.

Bij ECU Stuurapparaten vinden we het dan ook belangrijk dat jouw motormanagement systeem naar behoren werkt en geen defecten heeft. Maar hoe kun je nu merken dat er problemen zijn met je ECU en hoe kunnen deze worden opgelost? We vertellen je er meer over!

Vul het
reparatie formulier in

Doos vullen met
opvul materiaal

De doos
verzekerd versturen

Betaal de factuur die
per email is ontvangen

Reparatie gereed
verzonden op uw adres

Hoe weet je wanneer een ECU reparatie nodig is? 

Een ECU is een essentieel onderdeel van je auto, doordat het de verschillende motorfuncties beheert. Wanneer dit defect is kan dit voor verschillende problemen zorgen. Doordat het motormanagement systeem zoveel verschillende systemen beheert, kunnen de symptomen van een defect ECU ook enorm verschillen.

Zo kun je merken dat een auto ECU reparatie nodig is door het hebben van motor falen, storingen in de motorprestaties, een onregelmatige ontsteking of een verminderde brandstofefficiëntie bij korte ritten met hoge snelheid. Wat de reden van het defect is, kan aan verschillende factoren liggen en heeft bepaalde symptomen. 

Wanneer er problemen met de motor zijn zul je dit ook altijd kunnen zien aan het lampje dat gaat branden in je dashboard. Dit is een rood lampje dat gaat knipperen. Wanneer je dit ziet tijdens het rijden is het belangrijk dat je gelijk aan de kant gaat staan. Met een defect in de motor kun je namelijk niet verder rijden. 

De kans is dan ook groot dat er een ECU reparatie plaats moet vinden. Dit kun je aan ECU Stuurapparaten gemakkelijk uitbesteden. 

Wanneer kan een ECU revisie plaatsvinden?

Een ECU kan beschadigd raken door verschillende redenen. Een van de grootste redenen is een kortsluiting in de bedrading of een van de componenten. Door deze kortsluiting kunnen de draden doorbranden. Kortsluiting kan ook weer ontstaan door verschillende oorzaken zoals het overstarten van een auto. Een andere oorzaak kunnen de trillingen zijn die een ECU te verduren krijgt. De elektronica op de plaat van de ECU zit vaak in een stevige behuizing gemonteerd. Door de jaren heen kan deze behuizing veel te verduren hebben gehad, waardoor deze behuizing niet meer zo stevig is en er schade kan ontstaan. 

Een derde oorzaak die leidt tot een auto ECU reparatie is schade door temperatuur. Wanneer de temperatuur onder de motorkap stijgt, krijgen ECU’s het zwaar en kunnen ze kapotgaan. De locatie van het regelapparaat speelt hierbij een grote rol. 

Vaak is het zo dat een ECU gerepareerd kan worden. De kosten voor een ECU reparatie verschillen ontzettend per auto. Bij ECU Stuurapparaten zorgen we voor de beste service voor de laagste prijs. Wij zorgen ervoor dat jij snel weer op pad kunt met een gereviseerde ECU.

Contact formulier

Car Assist

Handelstraat 20-A
6851 EH Huissen

Openingstijden

Ma: 9.00 -18.00
Di:   9.00 -18.00
Wo: 9.00 -18.00
Do:  9.00 -18.00
Vrij: 9.00 -18.00
Zat:  Gesloten
Zon: Gesloten