ECU reparatie

Start je auto niet meer? Of zijn er andere storingen in het aansturen van de auto? De ECU is een gevoelig onderdeel, zonder dit werkt jouw auto niet. Wij zijn specialist in het uitvoeren van een ECU reparatie of revisie.

Wat is een ECU?

De ECU is het aansturende hart van je auto. Het heeft de taak om het motormanagement te regelen. Dit betekent dat het in contact staat met veel elektronische onderdelen. Het ontvangt data vanuit talloze sensoren en stuurt data naar actuatoren. Gaskleppen, zuurstoftoevoer naar de motor, maar ook remmen en het opstarten van de auto valt allemaal onder de ECU. Omdat het met allerlei processen is verbonden is het goed om direct de ECU reparatie uit te voeren.

ECU Stuurapparaten uw reparatie of revisie laten doen

Door ECU Stuurapparaten je reparatie of revisie te laten doen weet je zeker dat je een goed resultaat krijgt. Kleine aanpassingen kunnen het beste aangepakt worden door het te repareren, terwijl grotere klussen geschikt zijn voor een complete revisie van het systeem.

Het is belangrijk dat jouw ECU goed werkt en alle systemen kan regelen. Wanneer je ECU niet goed werkt kan dit gevolgen hebben voor de verbinding die het moet maken met het voertuig tot het compleet uitschakelen van de auto. Dit is natuurlijk super gevaarlijk wanneer je aan het rijden bent. Wacht daarom niet met het repareren van je ECU.

Bij ECU Stuurapparaten vinden we het dan ook belangrijk dat jouw motormanagement systeem naar behoren werkt en geen defecten heeft. Maar hoe kun je nu merken dat er problemen zijn met je ECU en hoe kunnen deze worden opgelost? Dan moet je eerst weten wat een ECU is. We vertellen je er meer over!

Vul het
reparatie formulier in

Doos vullen met
opvul materiaal

De doos
verzekerd versturen

Betaal de factuur die
per email is ontvangen

Reparatie gereed
verzonden op uw adres

Hoe weet je wanneer een ECU reparatie nodig is? 

Een ECU is een essentieel onderdeel van je auto, doordat het de verschillende motorfuncties beheert. Wanneer dit defect is kan dit voor verschillende problemen zorgen. Doordat het motormanagement systeem zoveel verschillende systemen beheert, kunnen de symptomen van een defect ECU ook enorm verschillen.

Zo kun je merken dat een auto ECU reparatie nodig is door het hebben van motor falen, storingen in de motorprestaties, een onregelmatige ontsteking of een verminderde brandstofefficiëntie bij korte ritten met hoge snelheid. Wat de reden van het defect is, kan aan verschillende factoren liggen en heeft bepaalde symptomen. 

Wanneer er problemen met de motor zijn zul je dit ook altijd kunnen zien aan het lampje dat gaat branden in je dashboard. Dit is een rood lampje dat gaat knipperen. Wanneer je dit ziet tijdens het rijden is het belangrijk dat je gelijk aan de kant gaat staan. Met een defect in de motor kun je namelijk niet verder rijden. 

De kans is dan ook groot dat er een ECU reparatie plaats moet vinden. Dit kun je aan ECU Stuurapparaten gemakkelijk uitbesteden. 

Wanneer kan een ECU revisie plaatsvinden?

Een ECU kan beschadigd raken door verschillende redenen. Een van de grootste redenen is een kortsluiting in de bedrading of een van de componenten. Door deze kortsluiting kunnen de draden doorbranden. Kortsluiting kan ook weer ontstaan door verschillende oorzaken zoals het overstarten van een auto. Een andere oorzaak kunnen de trillingen zijn die een ECU te verduren krijgt. De elektronica op de plaat van de ECU zit vaak in een stevige behuizing gemonteerd. Door de jaren heen kan deze behuizing veel te verduren hebben gehad, waardoor deze behuizing niet meer zo stevig is en er schade kan ontstaan.

Een derde oorzaak die leidt tot een auto ECU reparatie is schade door temperatuur. Wanneer de temperatuur onder de motorkap stijgt, krijgen ECU’s het zwaar en kunnen ze kapotgaan. De locatie van het regelapparaat speelt hierbij een grote rol.

Vaak is het zo dat een ECU gerepareerd kan worden. De kosten voor een ECU reparatie verschillen ontzettend per auto. Bij ECU Stuurapparaten zorgen we voor de beste service voor de laagste prijs. Wij zorgen ervoor dat jij snel weer op pad kunt met een gereviseerde ECU.

Naast deze werkzaamheden voeren we nog allerlei andere uit. Denk aan een Mercedes stuurslot reparatie, of een airbag module reparatie.

Contact formulier

Car Assist

Handelstraat 20-A
6851 EH Huissen

Openingstijden

Ma: 9.00 -18.00
Di:   9.00 -18.00
Wo: 9.00 -18.00
Do:  9.00 -18.00
Vrij: 9.00 -18.00
Zat:  Gesloten
Zon: Gesloten